Hoe je je huid kunt verzorgen na een sauna-sessie

Er is niets beters dan een goede sauna-sessie om je gapende maagholte te vullen, rustige geluiden te horen en je lichaam te reinigen en te voorzien van een verfrissende geur. Echter, na een sauna-sessie moet je wel enige aandacht besteden aan het verzorgen van je huid. Anders dan je gewend bent, moet je de huid na een sauna verzorgen. Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding over hoe je dat het beste kunt doen.

Stap 1: neem een warme douche

Als je na je sauna klaar bent, is het eerste dat je moet doen de warmwaterdouche uitproberen. Douchen na een sauna is een verstandige zet, omdathet helpen bij het ontgiften van het lichaam. Te veel etiketten kunnen irritatie veroorzaken en het systemisch reinigingsproces ondersteunen. Zodra je een warme douche hebt genomen, kun je verdergaan met de volgende stap.

Stap 2: hydrateer je huid met een lichtlotion of crème

De tweede stap van goede huidverzorging na een sauna-sessie is het hydrateren van je huid met een lichte lotion of crème. Voordat je deze lotion of crème gebruikt, is het belangrijk om het bad of de douche goed af te vegen, zodat evt. etiketresten of kalkaanslag maximaal verwijderd worden. Zodra je huid droog is, kun je een herbruikbare watervochtigheidsmeter gebruiken. Hiermee kun je checken of je huid te veel water verloren heeft. Als je huid te veel vocht is verloren, kun je de beste lotion of crème voor je huidtype kiezen en het rustig in je huid masseren. De beste manier om een crème aan te brengen is van boven naar beneden, dus bij de hals beginnen en de armen, benen, voeten, enkel etc., vervolgens de benen.

Stap 3: voedt je huid met voeding, voedingssupplementen en antioxidants

Naast het hydrateren van je huid met een lotion of crème, is het belangrijk dat je je huid voedt met voeding, voedingssupplementen en antioxidanten. Er zijn veel voedingsmiddelen die gezonde voedingstoffen bevatten die goed zijn voor je huid. Naast voedingsmiddelen, kun je ook voedingssupplementen gebruiken om je huid te voeden. Je kunt ook voedingssupplementen gebruiken om je huid te voeden en te beschermen. Terwijl voedingssupplementen je huid voeden, kunnen antioxidanten er ook voor zorgen dat je huid wordt beschermd tegen vrije radicalen. Dit betekent dat je huid bestand is tegen schade en uitdroging.

Stap 4: gebruik een moisturizer met SPF

Een goede manier om ervoor te zorgen dat je huid gezond en jong blijft, is door het gebruik van een moisturizer met SPF. Zonbeschermingscrèmes houden de huid gehydrateerd en verminderen tekenen van veroudering. Het is een goed idee om een moisturizer te kiezen die minstens SPF 15 biedt. Dit beschermt je huid tegen schadelijke ultraviolette stralen van de zon. Bovendien, doordat het een moisturizer bevat, wordt het tekenen van uitdroging en veroudering van de huid tegengegaan. Ook is het aan te raden om een moisturizer te kiezen die niet alleen SPF, maar ook antioxidanten bevat, zoals vitamine C en E.

Stap 5: exfolieer je huid

Exfoliatie is witgeregen stap voor een stralende huid. Probeer een exfoliërend scrubmiddel te kiezen dat past bij je huidtype. Natuurproducten zoals kokosolie, honing en suiker zijn uitstekende ingrediënten die je huid exfoliëren zonder te veel irritatie en schade te veroorzaken. Zodra je je huid hebt geëxfolieerd, moet je het scrubmiddel goed uitspoelen en de huid even droogdeppen.

Stap 6: neem naar behoefte aanvullende maatregelen

Neem naar behoefte aanvullende maatregelen om ervoor te zorgen dat je huid maximaal profiteert van je sauna-sessie. Als je huid bijvoorbeeld moe, droog, gevoelig of gespannen aanvoelt, kun je de huid in de ochtend en avond ook masseren met een goede olie. Een goede olie helpt het verlies van elasticiteit tegen te gaan en de huid soepel te houden. De beste oliën zijn olijfolie, jojobaolie, avocado-olie en druivenpitolie.

Waarom is het interessant om je huid te verzorgen na een sauna-sessie?

Na een sauna-sessie is het belangrijk om je huid te verzorgen om ervoor te zorgen dat je huid gehydrateerd, gevoed en versterkt blijft. Deze stappen kunnen helpen bij het verbeteren van de elasticiteit, het verminder het verlies van vocht, helpen de huid te ontgiften en er ook voor zorgen dat andere problemen, zoals acne en hyperpigmentatie, worden verminderd. Daarnaast beschermt het ook ervoor dat je huid jonger blijft en stralender, zodat je er zoveel mogelijk van kan genieten.

Plaats een reactie