De voordelen van hydrocolontherapie in de spa

Hydrocolontherapie, ook wel watercolontherapie of colonhydrotherapie genoemd, is een aantrekkelijke optie voor mensen die hun darmen willen reinigen. Het is een comfortabele procedure die in de spa van een professioneel team kan worden uitgevoerd. Het kan nuttig zijn voor het behandelen van verschillende darmproblemen en reinigen van gifstoffen uit het lichaam. In dit artikel geven we een overzicht van de voordelen van hydrocolontherapie in de spa.

Wat is hydrocolontherapie?

Hydrocolontherapie is een therapie waarbij gekoeld, gesteriliseerd water met een lage druk in de dikke darm wordt geïnjecteerd. Dit proces wordt meestal uitgevoerd met een speciaal daarvoor ontworpen apparaat. De druk waarmee het water in de darm wordt geïnjecteerd, is lager dan die van een douche. Het water wordt meermaals in en uit de dikke darm geperst om de fecale stolsels te verwijderen en de darmwanden en spillen te reinigen. Na de sessie wordt het gebruikte water afgevoerd en weer vervangen door het vers gesteriliseerde water.

Waarom hydrocolontherapie?

Hydrocolontherapie kan worden gebruikt om darmproblemen te behandelen en ervoor te zorgen dat de darmen gezond zijn. Het wordt verondersteld dat het reinigen van de dikke darm kan helpen bij het verminderen van symptomen zoals buikkramp, vermoeidheid, verstopping, chemische intoleranties, acidose, wratten, kanker en een algemene verzwakking van het immuunsysteem. Het kan ook helpen bij het verminderen van het risico op darmverzwering, gezwellen, obesitas, huidproblemen, allergieën, moeheid en allergische reacties.

Hydrocolontherapie kan ook worden gebruikt om gifstoffen, zoals pesticiden, te verwijderen die in de dikke darmen zijn opgestapeld. Giftige stoffen kunnen worden opgeslagen in de dikke darm vanwege zijn nauwe verbondenheid met het immuunsysteem. Deze stoffen worden daar langzaam afgegeven in het bloed, waardoor er giftige stoffen in het gehele lichaam kunnen circuleren. Door hydrocolontherapie, worden deze giftige stoffen uit de dikke darm gehaald, waardoor het lichaam een algehele blootstelling aan deze stoffen kan verminderen.

Hoe hydrocolontherapie te verkrijgen?

U kunt hydrocolontherapie krijgen in een spa of via een arts. De procedure is niet-invasief en kan worden uitgevoerd door een speciaal daarvoor opgeleid team. Houd er rekening mee dat het een medische procedure is en uw arts en/of spa-medewerker dient er altijd bij aanwezig te zijn. hydrocolontherapie wordt meestal verdeeld in meerdere sessies. Uw arts of spa-personeel kan u adviseren over het aantal sessies dat geschikt is voor u.

Tijdens een hydrocolontherapiesessie ligt u op een speciale tafel waarop speciale (water) betten worden geïnstalleerd. Uw spa-medewerker zal een slang in uw darmen invoeren om de behandeling uit te voeren. Voordat dit gebeurt, zal er een zuurstofmasker worden gebruikt om de kans op klachten te verminderen. Aspirines zullen ook worden gebruikt voor een comfortabele behandeling.

Voordelen van hydrocolontherapie in een spa

De voordelen die geassocieerd worden met hydrocolontherapie in een spa zijn onder meer;

  • Het is de meest comfortabele manier om hydrocolontherapie te ondergaan, omdat u het in een spa ondergaat waar de meest relaxte omgeving is.
  • De vaste brandstofbron die wordt gebruikt om het proces van hydrocolontherapie uit te voeren is een antiseptisch gemiddelde druk water, waardoor het risico op infecties enorm wordt verminderd.
  • Er is een team aanwezig dat bestaat uit ervaren professionals die u kunnen adviseren over de behandeling en op een zeer vriendelijke manier met u zullen omgaan.
  • Uw darmproblemen kunnen worden behandeld met hydrocolontherapie, wat in sommige gevallen het enige is wat helpt. Door het gehele spijsverteringsstelsel te ontgiften, kunnen klachten die verband houden met het spijsverteringproces worden verminderd.
  • Elke sessie duurt meestal niet langer dan ongeveer 20 minuten.
  • De procedure is pijnloos, veilig en heeft geen negatieve bijwerkingen. In feite wordt hydrocolontherapie vaak gebruikt om te helpen bij het omgaan met de negatieve bijwerkingen van veel medicijnen.
  • Als u het in een spa ondergaat, zijn er voldoende extra’s waaruit u kunt kiezen, zoals massage, aroma’s, muziek, een pedicure, enz.

Conclusie

Hydrocolontherapie biedt de mogelijkheid om de gezondheid van de dikke darm te verbeteren, waardoor het hele spijsverteringsstelsel gezond blijft. Ook dient het verwijderen van giftige stoffen, die verantwoordelijk zijn voor veel gezondheidsproblemen. Deze procedure wordt meestal uitgevoerd in een spa, waar professionals opgeleid zijn in het uitvoeren van hydrocolontherapie. Er zijn veel voordelen verbonden aan deze procedure, waaronder een comfortabele behandeling en het ontstaan van geen bijwerkingen. Houd er rekening mee dat hydrocolontherapie alleen nuttig kan zijn als onderdeel van een gehele behandeling, maar het kan wel een grote bijdrage leveren aan algemene gezondheid.

Plaats een reactie