De verschillende soorten baden in een Japans onsen en hun voordelen

Wat is een Japans onsen?

Een Japans onsen is een openbaar of privé-badhuis dat uitnodigt om te ontspannen in thermale baden. De baden zijn gevuld met warme, mineraalrijke en soms koolzuurhoudende thermale baden. Baden worden meestal gezien als een vorm van meditatie en worden al eeuwenlang gebruikt als manier om te ontspannen. De meeste baden in een Japans onsen hebben verschillende gezondheidsvoordelen die worden toegeschreven aan de mineralen die worden aangetroffen in het water. Vanwege de populariteit van Japans onsen zijn er een aantal soorten baden die in een onsen te vinden zijn. Hieronder worden enkele ervan beschreven.

Stoombaden

Stoombaden zijn een van de meer populaire soorten baden die je in een Japans Onsen zal vinden. Stoombaden zijn meestal erg warm, met temperaturen die het liefst tussen de 40 en 57 °C liggen. Door een combinatie van warmte, stoom en mineralen, kunnen badgasten verschillende voordelen verwachten, waaronder het vergemakkelijken van spierspanning, het verminderen van stress en het verbeteren van de huid. Deze voordelen van het stoombad zijn over het algemeen zeer waardevol en het kan een kalmerende invloed hebben op het lichaam en de geest.

Keramische baden

Keramische baden zijn de meest traditionele stijl baden die in een Japans onsen worden gebruikt. Deze baden zijn meestal gemaakt van geglazuurde tegels en worden geleverd met warme, geneeskrachtige mineralen die worden toegeschreven aan de verschillende gezondheidsvoordelen die zij bieden. Dit type bad is meestal gemaakt met een lage concentratie van minerale stoffen, waardoor het een goed idee is om deze in de zomer te gebruiken voor een koelere ervaring. De koudere ervaring met keramische baden vermindert ook spierpijn en stijfheid.

Hinoki-baden

Hinoki-baden zijn meestal gemaakt van kurkeneik. Deze baden hebben een speciale uitstraling die afkomstig is van het oude Japans ontwerp. Ze worden geleverd met warm of koud water, afhankelijk van wat wordt gevraagd door de gasten. Het kurkeneik is bekend om het aanbieden van een stilte, ontspannen omgeving, waardoor het uitermate geschikt is voor meditatie. In tegenstelling tot andere baden, heeft deze een lage concentratie mineralen, waardoor het minder effectief is voor het algehele gezondheidsvoordeel.

Klei baden

Klei baden worden meestal gevonden in Japans onsen die closelijk gelegen zijn bij volgroeide bomen. Deze baden zijn meestal klein en houden warmte langer vast dan andere baden, waardoor zij de voorkeur hebben van de mensen die er gebruik van maken. Meestal bevatten deze baden een hoger gehalte aan mineralen en kunnen helpen bij het losmaken van spierspanningen. Deze baden zijn meer geschikt voor personen met een hogere tolerantie voor warmte, aangezien deze temperaturen hoger kunnen liggen.

Mistsbaden

Mistsbaden zijn een recentere toevoeging aan de baden in een Japans onsen. Ze zijn gemaakt van vezels en worden meestal geleverd met heet of koud water afhankelijk van de voorkeur van de gast. De mist die hieruit komt is helend en heeft krachtige mucuseveningseigenschappen die helpen bij het verminderen van spierspanningen, het verzachten van de huid en het verlichten van stress en angst.

Voordelen van het baden in een Japans onsen

Buiten al de verschillende soorten baden hebben baden in een Japans onsen een aantal gezondheidsvoordelen die worden toegeschreven aan het warme water, de mineralen en de meditatieve sfeer die er heerst. Voorbeelden van deze voordelen zijn onder meer het verbeteren van de bloedsomloop, het verzachten van spierpijn en stijfheid, het versoepelen van stress en angst, het verhogen van het energieniveau, het verbeteren van de slaap en het verbeteren van de algehele geestelijke gezondheid. Door verschillende soorten baden te testen en te experimenteren, kunnen badgasten meer ontdekken over hun eigen avonturen bij baden in een Japans onsen.

Hoe maak je een ontspannende ervaring bij baden in een Japans onsen?

Er is geen standaard protocol bij het baden in een Japans onsen, maar er zijn wel een paar dingen die u kunt doen om een meer ontspannende ervaring te creëren. Ten eerste is het belangrijk om comfortabele kleding te dragen die gemakkelijk te ademt, zodat je lichaam de warmte goed kan verwerken en je je meer ontspannen voelt. Je moet ook je tijd nemen om in het bad te stappen en ervoor zorgen dat je in het juiste ritme blijft. Ook is het belangrijk om rustig en kalmerende ademhalingstechnieken toe te passen, waardoor het gemakkelijker wordt om te ontspannen.

Baden in een Japans onsen is een interessante en ontspannende ervaring die kan worden genoten door iedereen. Verschillende soorten baden worden meestal aangeboden in een onsen, waaronder stoombad, keramische bad, hinoki bad en mistsbad. Dankzij de mineralen, het warmte en de sfeer bieden de baden een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen. Door het dragen van comfortabele kleding en het toepassen van kalmerende ademhalingstechnieken, kunnen badgasten een meer intense verlichting van spierspanning, stress en angst ervaren bij het baden in een Japans onsen.

Plaats een reactie