10 manieren om te ontspannen en stress te verminderen in een Infrarood sauna

Stress verminderen en ontspannen in een infrarood sauna kan een geweldige aanvulling op je dagelijkse leven zijn en je innerlijke rust bevorderen. Hoewel een infrarood sauna vaak wordt opgewaardeerd als een luxe benodigdheid, kan het ook een uitstekende tool zijn om je geest en lichaam te versterken. Hieronder volgen 10 manieren hoe je je stemming kunt versterken en je stressniveau kunt verlagen met de geweldige kracht van een infrarood sauna.

1. Zen-meditatie

Zen-meditatie is een manier om je lichaam te kalmeren en te ontspannen door je focus te verplaatsen. Neem een comfortabele positie in met gesloten ogen en probeer je te concentreren op je ademhaling oceanen. Je hoeft niet over een bepaald onderwerp na te denken, concentreer je enkel op je ademhaling. Probeer niet te veel afgeleid te worden door je gedachten, concentreer je op elke individuele ademhaling en je stemming zal verbeteren.

2. Visualisatie

Visualisatie is een uitstekende manier om je stress te verminderen door je concentratie op een gezonde gedachte te richten. In plaats te focussen op negatieve dingen in je leven, moet je je denken richten op de herinneringen uit je verleden. Een van de meest effectieve manieren om te visualiseren is door je een plek uit het verleden voor te stellen en je erin te verplaatsen. Je kan maar een paar minuten aan de visualisatie besteden, maar je zal waarschijnlijk een gevoel van verlichting ervaren in de sauna. Verder kan de visualisatie je helpen om doelen voor de toekomst te stellen.

3. Ademhalings-oefeningen

Ademhalings-oefeningen zijn een meesterlijke manier om je geest te kalmeren en je energie te verhogen. Naar adem halen is immers de meest voor de hand liggende manier om ontspannen te worden. Je hoofd omhoog houden terwijl je adem haalt, zal je geest meteen kalmeren. Probeer zo diep mogelijke adem te halen, maar op een comfortabele manier. Vervolgens moet je je adem trage en consistent houden terwijl je in de infrarood sauna zit. Je kan ervoor kiezen om ook de 4-7-8 oefening te doen. Bij deze oefening moet je 4 seconden inhouden, 7 seconden uitademen en 8 seconden inhouden. Doen alsof je een balonnetje opblaas werkt het beste. Herhaal deze oefening voor zo veelst mogelijk herhaling, zodat je uiteindelijk volkomen zal ontspannen.

4. Omhullende warmte

De infrarood sauna omhult je in een warme gloed die helpt bij het verminderen van de stress en de spierspanning. Het verhoogt ook je hartslag en versnelt je bloedcirculatie. Embody yourself in warmte doe je het beste door je te laten omhullen door de warmte die uit de infrarood sauna komt. Door jezelf in een cocon van comfortabele warmte te dompelen, zal je lichaam en geest compleet ontspannen.

5. Maak gebruik van muziek

Een van de meest effectieve manieren om ontspannen te worden in de infrarood sauna, is door muziek te luisteren. Kies rustige, ontspannende muziek die je humeur kan verbeteren. Concentreer je alleen op de muziek en laat je meenemen naar een plek zonder stress. Je kan ook kiezen voor een muziekkanaal dat speciaal voor infrarood saunas is ontworpen, om het volledige effect te bereiken. Muziek kan ook helpen de beweging van de energie in je lichaam te verbeteren, waardoor je nog meer kunt ontspannen.

6. Probeer wat relaxerende kruiden

Je kan ook wat kruiden toevoegen aan het water om een aangenamer en ontspannender effect in de sauna te creëren. Kruiden zoals citroenmelisse, lavendel, salie en kamille kunnen worden toegevoegd aan een tong bak water, of je kan een paar theezakjes toevoegen aan het water. Als je liever geen kruiden toevoegd, kan je ook kiezen voor etherische oliën zoals lavendel, citroen of jasmijn. Voeg slechts een paar druppels toe voor je in de sauna stapt om het meeste effect te hebben.

7. Doe oefeningen

Doe eenvoudige stretching oefeningen en yoga terwijl je in de sauna bent. Namaste-posities nemen of diep gebogen knieën nemen en daar enkele minuten in blijven terwijl je de warmte in de sauna voelt op je lichaam. Dit helpt je lichaam te kalmeren en versnelt je herstel, waardoor je je energie-level verhoogt en je stemming verbetert. Niet alleen zal dit je relaxen, maar het zal je lichaam ook soepeler en flexibeler maken.

8. Adem de warmte in

Door de energie te visualiseren die uit de infrarood sauna komt, terwijl je deze inademt, kan je de spanning uit het lichaam verwijderen. Probeer de energie die je inadem, te visualiseren als een warme gloed die je lichaam binnenvliegt. Visualiseer dat al het slechte wordt verwijderd uit je hoofd en het wordt vervangen door rust. Dit zal je helpen om je meer bewust te worden van je lichaam en geest, waardoor je je meer ontspannen voelt.

9. Drink vocht

Stress kan vaak resulteren in verhoogde voedsel- en drankconsumptie. Om het tegenovergestelde effect te bereiken, zoals ontspannen en kalmereneffect, moet je voldoende vocht drinken voordat je de sauna binnengaat. Je kan ook kiezen voor een gezond drankje zoals citroensap of een vers sapje. Dit helpt om je energie-level te verhogen en je geest te verkwikken. Let er op dat je niet meer dan 12 uur voordat je in de sauna gaat, een maaltijd eet.

10. Luister naar rustgevende geluiden

Lichte rustgevende geluiden, zoals regen, rustig kabbelend water of vogeltjes, kunnen helpen je geest te bevrijden van spanning en stress. Je kan het geluid afspelen via een smartphone of computer terwijl je in de sauna ligt. Hoewel het misschien niet zo veel lijkt, kan het een enorm verschil maken in je stemming en moed. Laat je oren meegaan met het geluid terwijl je in de infrarood sauna ligt en voel wat er gebeurt.

Om kort te zijn, een infrarood sauna biedt je de mogelijkheid om de geestelijke druk te verminderen, stress te verlichten en je humeur te verbeteren. Door deze 10 technieken te gebruiken, kan je het vermogen van een infrarood sauna vergroten en jezelf revitaliseren. Begin vandaag nog met deze technieken om de spanning en stress in je leven te verlichten en je kwaliteit van leven te verbeteren.

Plaats een reactie